קניה בטעות יין עם היתר מכירה

שאלה:

קניתי בטעות 4 בקבוקי יין עם כשרות של רבנות היתר מכירה. בשמיטה אנחנו לא סמכנו על היתר מכירה (רק סמכנו על יבול חו״ל או אוצר בית דין). אז מה אני עושה איתם? יש ענין להקל כשאנחנו לא בשנת שמיטה?

תשובה:

להיפך, זה שאנחנו אחרי השמיטה זה רק סיבה להחמיר יותר, שכן זמן הביעור כבר עבר מזמן, וכרגע הם אסורים בשתייה גם למי שמיקל בשמור ונעבד בשביעית בהפסד מרובה [אינני בטוח עד כמה זה הפסד מרובה כאן]. אמנם יש שהקלו ככל שלא התבערו בשוגג לבער עכשיו מיד, להפקיר ואז לשתות, אבל שוב, זו עוד סיבה להחמיר שאמנם יש בה קולא מסויימת, אבל לא סיבה להקל.

כמו כן יש לזכור שביין של היתר מכירה בהכרח הכשרות אינה מהודרת, ואז גם יש אולי שאלה של ערלה וחששות נוספים.

ברכה והצלחה