סעודה עם אנשים לא דתיים

שאלה:

שלום,
מה ההנהגה אם מזדמן לי לסעוד עם אנשים לא דתיים.
כלומר להיות היחיד בשולחן למשל שהולך ליטול ידיים לברך המוציא, ברכת המזון וכו…
נוצר לפעמים מי זה אווירה שבא ״להפריד״ וגם באופן עקיף לפעמים להוכיח, משהו שלא תמיד רוצים לגרום.

האם יש דברים שניתן לעשות כדי לא ליצור אווירה מביכה על ידי כל מני שיטות (לבקש בנימוס לענות אמן, לתת פרוסת לחם אחר הברכה לאנשים, למרות שלא נטלו ידייהם – בדיעבד גדול- על דעת למצוא כל מני שיטות לאיחודים
אם אפשר עצות
תודה רבה וחודש טוב

תשובה:

הכל לפי הענין, יש אנשים שדוקא הבקשה לענות אמן תגרום להם התנגדות ויש להיפך, באופן כללי אם תנהג בטבעיות ותזרום, לא תהיה שום בעיה של אי נעימות, אי נעימות מתחילה כשאתה מגיעה נוקשה בפנים מבויישות או חמורות סבר, חושב אחד לעשות, עושה בצינעה וכו'… תנהג בטבעיות הכל יהיה טוב לכולם.

בהצלחה