בישולי גויים

שאלה:

לכבוד הרב,

אשמח לעזרה בעיקר בבישולי גויים.

-אם הבישול התחיל ע"י ישראל וההוצאה מהגז היתה של הגוי, זה בישול ישראל?
-אם המאכל חתך הגוי ושם בתוך הסיר, וישראל הדליק את הגז ושם על הכיריים, הכלים מותרים? והאוכל מותר לכל אחד מישראל ולא רק למטופל?
-אם בבישול האוכל שמים גם מים רותחים, כאשר הישראל הוא זה שמניח על הכיריים ומדליק את הגז, אם הגוי שם מים רותחים בסיר לפני תחילת הבישול
יש לחשוש בזה לבישול גויים (למשל כאשר יש דג פילה או פרגיות שבקלות מתבשלות ומזרז הבישול עירוי המים רותחים)?
– מותר לבקש לפני השבת מהעובד זר לנקות את הרצפה עם סמרטוט או כלים עם ספוג רגיל (לא של שבת)?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

בשני המקרים הראשונים אין כל בעיה.

גם הוספת המים אינה מהווה בעיה כי הדג עצמו עיקר בישולו על ידי ישראל ורק זירוז של גוי והמים אין בהם בישולי נכרי בלאו הכי.

אפשר לבקש ממנו ביום שישי שינקה את המטבח בשבת, וזה שהוא בוחר לעשות זאת בסמרוטו וסוחט זה לנוחותו האישית.