נישואין בשנית עם הגרושה

שאלה:

שלום כבוד הרב
אני ובעלי התגרשנו לפני שנתיים
לאחר חצי שנה חזרנו אחד לשניה ואנחנו חיים ביחד מאז עד היום עם ילדנו
התבגרנו התחזקנו והיום רוצים להתחתן שוב ברבנות וזהו .
אנחנו לא רוצים להגיד למשפחות שלנו כי לכל אחד דעה שונה שלא צריך להתחתן שוב .
השאלה האם אנחנו שוב צריכים להביא את התעודת נישואין של ההורים שלנו לאחר שהתגרשנו?

תשובה:

שלום רב,

לא צריכים להביא את תעודת הנישואין מאחר שאתם כבר נישאתם והתגרשתם ברבנות. אבל בהחלט זה צעד נכון ומבורך שאם החלטתם להמשיך למסד את זה בנישואין ולא להמשיך לחיות כך באיסור. אולם מסדר הקידושין ראוי שידע שטתם חיים ביחד כזוג למרות שהתגרשתם.