שם הבעל כשם חמיו – צוואת רבי יהודה החסיד

שאלה:

שם פרטי של אבי ז"ל ניצול שואה היה בנימין ושם הבעל המיועד גם בנימין . האם יש מניעות לזיווג ?

תשובה:

שלום וברכה

אף שלפי צוואת רבי יהודה החסיד אות כו אין לאדם לשאת אשה ששמו כשם חמיו, כבר כתב בס' יפה ללב ח"ו דף מו שדין זה אמור רק כששניהם בחיים, אבל אם חמיו נפטר רק במשולשים החמירו, כלומר שגם שם סבו כשם אביו חמיו, וכן כתב באבן הראשה סי' לא, וראה באריכות בשדי חמד מערכת חתן וכלה סי' ז [זאת מלבד הנדון אם צוואתו רק לזרעו, ושיטת החכמת אדם שאף כששניהם חיים אין להחמיר אלא במשולשים].

הנושא של השואה אינו רלוונטי לכאן.

תזכו להקים בית נאמן בישראל ולהיות שמחים ומאושרים תמיד!