כתיבת השם פרומא בכתובה

שאלה:

האם צריך להקפיד על איות השמות בכתובה כמו שמקפידים בגיטין? שם הכלה ”פרומה” או ”פרומא” (בהזמנה זה מאויית עם א)

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל כל השמות האידישאיים כמו פרומא נכתבי בסוף בא', אמנם, אם היא רגילה לחתום בשמה זה והיא חותמת מיד בה' יש שנהגו לכתוב בה'. אני מבין ממך לפםי ההזמנה שהיא כותבת בא' או לא כותבת בכלל, ואם כך ברור שכותבין בא'.

וראה בקובץ דגלה של תורה ב שכותב הרב שמואל ברוך גנוט תשובות מהגר"ח קנייבסקי (עמוד קט) בדבר שם אחותי תחי' ששמה פרומא לא ונקראת היא בפי כל בשם לא ושאלתיו האיך עלינו לכתוב שם פרומה כאשר היא עצמה כותבת שם פרומה עם ה"א ואוולם השם המקורי באידיש נכתב באל"ף והורה הגר"ח לכתוב בכתובה פרומא מכיוון שכל השמות שבמקורם באידיש נכתבים באלף בסופן ולא שייך לכתוב בהם הא ואולם הגרב"ש דויטש אמר לו שהגרי"ש אלישיב מורה לכתוב כפי שהאדם כותב את שמו, וביאר שכתובה שונה מגט  כיון דכתבוה אינה אלא שטר קנין וממון ובזה אזלינן בתר חתימת וכתיבת בעל השם עצמו. [ובסופו של דבר שאלו את מסדר הקידושין רבי יונתן דויד והחליט לכתוב פרומא].

שבת שלום ומזל טוב.