בישולי עכו"ם – אוכל מבושל בהודו

שאלה:

שלום וברכה, נמצא בחוץ לארץ(הודו) מקפיד בנושא כשרותי בבית איך עכשיו בהודו במסגרת העבודה נורא קשה לי הנושא האוכל אני נעזר בבית חב"ד בשבתות באמצא שבוע מסתדר עם שימורים מהבית וקונה ירקות ופרות חיים פה
מתחיל להיות לי קשה
אני מרגיש רעב כמה אפשר טונה פרות ירקות מרקים מוכנים

האם יש מקום להקל קצת ולסמוך על המתרים לאכול בחו"ל איזה דבר שלא עולה על שולחן מלכים לדוגמא ציפס ?

עם יש משהו מבושל שיש מקום להקל בשעת הדחק שאפשר לאכול אשמח שתגידו לי .

תשובה:

צ'יפס ודאי עולה על שולחן מלכים, בכל מקרה יש לשים לב שהבעיה היא לא רק בישולי עכו"ם אלא גם הכשרות, כל מוצר מורכב מכל מיני דברים שיכול להיות בהם חששות, ואין לך דרך לפקח על כך… באיזה כלי בישלו? מה התבשל בו קודם? באיזה שמן טיגנו? חרקים בתבלינים ועוד…

תחזיק מעמד!

[תבקש בבית חב"ד שיארזו לך קצת אוכל שנשאר משבת ותשים במקרר, יספיק לך ליומיים…].

אולי תקנה איזה סיר קטן ותבשל לך קצת ביצים או קטניות [לאחר בדיקה לפי הכללים] וכדומה [רק את הסיר יש לטבול]. ראיתי גם שיתכן ויש אפשרות להשיג דגים כשרים במספר מקומות, ואף על שמן כשר ניתן לברר בבתי חבד מקומיים הדבר תלוי בסוג הכשרות וכדומה. לבשל דגים וכדומה יכול להועיל מאוד, אמנם ישנם דגים שיש בהם תולעים וכדאי לברר באיזו זנים אין תולעים. כללית הבנתי שהרבה מן האוכל בהודו נגוע בתולעים, יש הדרכות ברורות בכמה מקומות כיצד ניתן לבדוק מתולעים ניתן לראות באתר כושרות.

שבת שלום.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בעברית המדוברת ישנם שני פירושים לצ'יפס כפי שמופיע בויקיפדיה.1) טוגנים 2)מין כמו תפו-צ'יפס.הראשון אמנם בודאי עולה על שולחן מלכים,אבל הסוג השני התקבל ברוב הגופים של כשרויות,-שהסוג התפו-צ'יפס לא עולה על שולחן מלכים וממילא אין בהם איסור בישול עכו"ם,אבל בודאי יתר הבעיות שכתב כמע"ת שליט"א בודאי קיימים.