הכנת קפה על ידי גוי בחנויות לממכר מאפים

שאלה:

בחנות מאפים בכשרות מהודרת המוכרים מכינים שוקו/קפה חם. היום הכין לי את הקפה מוכר שאינו יהודי האם זה נחשב בישול עכו"ם?

תשובה:

נהגו להקל שאין בישול נכרי בקפה, ראה ערוך השולחן יו"ד סי' קיג סעי' כב, ושו"ת יחוה דעת ח"ד סי' מד. והטעם משום שהקפה בטל למים שראויים לשתייה גם ללא בישול. אבל המנהג הנון יותר שלפחות החלב ימזוג הלקוח וכדומה אם זה אפשרי, כך הסיום על ידו והוא שותף.