שיור אמה על אמה בצד ימין ליד דלת הכניסה

שאלה:

שלום הרב,
כשאני נכנס לבית יש מבואה קצרה של 80 ס"מ בערך,
האם אפשר לשייר אמה על אמה בצד ימין שלה בצורה כזאת שמי שיושב בפנים לא יראה אותה?

תשובה:

הענין שמי שיושב בפנים יראה זה דוקא בעדיפות שניה, יותר מתאים מול הפתח, וגם אם זה מהצד קצת זה בסדר.

מקורות:

משתדלים לעשות כנגד הפתח כמובא בשו"ע סי' תקס, ואם אי אפשר, יש שאכן כתבו לעשות מעל הפתח מבפנים, שיראה לעיני בעל הבית היושב כנגד הפתח [משכנות הרועים סי' יח] וכך נוהגים במקומות רבים, ויש אומרים [ס' הבית על פי המור וקציעה סי' תקס] שיעשה כמה שיותר קרוב לכנגד הפתח, אפילו מעט בצד העיקר שיהיה קצת כנגדו, וראה שם שגם אם יש כנגד הפתח רק מקום שיש בו כדי לרבע אמה על אמה, כלומר למשל חצי אמה על שתי אמות, יעשה זאת שם ולא יבחר מקום אחר.