הגאולה האחרונה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
יש משהו אחד שאני לא מבינה.
מצד אחד אומרים שאם עם ישראל יעשה תשובה, אז מלחמת גוג ומגוג נועדה רק להשמיד את הרשעים ולעם ישראל לא יקרה דבר רע.
מצד שני אומרים שגאולה אחרונה תהיה כמו גאולה ראשונה, היינו גאולת מצרים, שבה רק חומש ניצלו ו-80% מתו. אז איך זה מתיישב? תודה רבה לכבוד הרב

תשובה:

מקובלנו ממרן החפץ חיים, שכל התהליך הזה כבר התחיל במלחמת העולם הראשונה, כלומר כל מי שמת באותה מלחמה ובמלחמת העולם השניה ואחר כך, זה כבר היה הבירור שעם ישראל נצרך לו, עכשיו כבר פנינו לגאולת עולמים.

בשורות טובות.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. אבל במלחמות אלו נהרגו גם צדיקים וגדולי ישראל
    לפי מה שהרב אומר הם נהרגו כי לא היו ראויים להיגאל..(אם ההשוואה לגאולת מצרים היא נכונה..)
    ואם כבר מזכירים את הח"ח
    אני שמעתי בשמו שתהיה מלחמת עולם שלישית אבל היא תהיה מלחמה רוחנית, של כוחות הטומאה מול כוחות הקדושה.

  2. אנחנו לא יודעים לעשות חשבונות שמים מי מת ולמה, יש לנו אדרבה בגמרא בבא קמא שכיון שניתנה רשות למשחית להשחית אינו מבחין בין צדיק לרשע, אנחנו רק יודעים ששואה אינה דבר של מה בכך, זה היה בירור גדול שהקב"ה עשה מטעמיו שלו לפני הגאולה, ומקווים שמעתה יאמר לצרותינו די.

  3. שאלתי היכן החפץ חיים אמר זאת, הרי נפטר ארם השואה.
    כמו כן שאלתי מה התירוץ לסתירה שהשואלת ציינה.

    הזכרתי שהרב שך במלחמת המפרץ הזהיר לא להיות שאננים ושלא תבוא שוב מהלומה כמו בשנת תרצט תשה