גיור ושידוכין

שאלה:

שלום…באתר היכרות בין לאומי פנתה אלי גויה…אמרתי לה שאם היא רוצה קשר היא צריכה להתגייר. מעבר לכך לא דיברנו. האם זה בסדר האם מותר להמשיך לדון בנושאי הגיור מבלי לגלוש לנושאי חיבה

תשובה:

בודאי שלא! ושתי סיבות: ראשית, לא משכנעים גר להתגייר אלא להיפך וחים אותו כמה פעמים ורק אם הוא מגלה רצון עז ולא מתייאש מגיירים אותו. שנית, גיור מחייב קבלת מצוות מלאה, שמירת המצוות כמו כל יהודי כשר שומר תורה ומצוות, אני משוכנע שהיא לא בענין הזה כרגע… הרי לא מדובר באשה שהתרשמה מאוד מהיהדות ולכן באה, אלא באשה שמתענינת בזוגיות בלבד. בכלל, לכתחילה אסור לגייר אשה שמטרת הגיור שלה היא להנשא ליהודי, גם אם היא מקבלת על עצמה את כל המצוות, לשמור ולעשות.

בשורות טובות.

בורא עולם ישלח לך בת זוג צדיקה ויראת שמים מעם ישראל, ואין צורך לרעות בשדות זרים.

בהצלחה