פרנסה בזמן ימות המשיח

שאלה:

שלום לרב.
1- אני מאוד מאמין שהמלחמה הזו תיגרר בסוף למלחמת "גוג ומגוג" ואחריה בע"ה יבוא המשיח.
המחשבה הזו גורמת לי לחשוב שכבר אין צורך לחסוך לדירה ולהתעסק בעולם הזה, גם ככה הכל יגמר אוטוטו והכל יהיה יותר פשוט, נוכל לקנות בית בלי לקרוע את עצמנו והכל יהיה יותר טוב..
אני חוסך במשך שנתיים לדירה וזה מרגיש שאם אני ארדוף אחרי זה עכשיו אז אני מפספס משהו…
ומה יקרה אם זו לא המלחמה האחרונה? אף אחד לא מבטיח לי, אולי בכל זאת אני צריך לעבוד קשה עדיין על הפרנסה?

2- ומה יקרה שהמשיח יבוא? עדיין נצטרך לעבוד בשביל לקנות בית?

תודה

תשובה:

שלום וברכה

מי יתן ואתה צודק והמשיח כבר בפתח, אבל אנחנו לא יודעים ואין לנו היום כהן ונביא… ולכן מוטלת עלינו חובת ההשתדלות לנהוג בחכמה כפי דרך הטבעי, להשתדל לחסוך למגורים ולמחייה ככל שנוכל, ולחיות בשיקול הדעת נכון וטוב.

גם לעתיד לבוא כתב הרמב"ם עולם כמנהגו נוהג, אנשים יזדקקו לעבוד לפרנסתם, אמנם יהיה שפע גדול והפרנסה קלה ואיש תחת גפנו ותחת תאנתו, אבל עדיין לא ירד מן מהשמים ויהיה צורך לעבוד לצורך מחייה.

בשורות טובות ושנזכה לגאולה שלמה.