טבעת קידושין

שאלה:

לרב שליט"א שלום רב,
לפני חתונה אמא של החתן יצאה עם הכלה לקנות תכשיטים ובאותו זמן קנתה לכלה גם טבעת קידושין שהחתן בנה יקדש אותה בטבעת זו, הכל נקנה מכספה, החתן לא עשה הגבהה כשקיבל את הטבעת, האם יש בעיה עם זה? (הם כבר נשואים).

תשובה:

שלום רב,

לא, אין בעיה. אכן אמא של הכלה רכשה את הטבעת כדי להקנות לחתן וכך נעשה. החתן עשה הגבהה בעצם זה שהחזיק את הטבעת לפני הקידושין, ומן הסתם עוד לפני כן. ובכך נעשה הן קנין הגבהה והן קנין יד שגם הוא קונה אפילו שלא מדעת. כש"כ כאן שהוא התכוון לקנות שהרי בכך הוא מקדש את אשתו.