האם לעשות הסכם ממון

שאלה:

שלום,

האם מותר/ראוי/שייך לעשות הסכם ממון לפני נישואין?
מה דעת ההלכה בעניין?
(במידה והחתן רכש דירה לפני הנישואין)

תשובה:

שלום וברכה,

הסכם ממון קדם נישואין נתון להחלטת בני הזוג. לפי הלכה אין עדיפות אם לעשות או לא לעשות.

בנוסף, לפי הלכה הבעל לא צריך לעשות הסכם ממון, כיון שלפי הלכה האשה לא יורשת את הבעל, ואם מתגרשים ח"ו הדירה לא אמורה להגיע לרשות האשה. והאשה מקבלת כתובה, ועל כך לא יועיל הסכם ממון למחול על הכתובה. וההסכם ממון שהבעל עושה הוא רק להיות מכוסה מצד בית משפט.

בהצלחה.