כבוד אב או כבוד אם

שאלה:

ידוע שכאשר אבא אומר השקיני מים ואמא אומרת השקיני מים האבא קודם שכן שם הרי יעשה שניהם והשאלה היא את מי להקדים. השאלה שלי היא מה קורה כשהאבא אומר השקיני מים תחילה והאמא אומת השקיני תחילה. כאן הרי זה סותר אחד את השני. מה יעשה אז. הרי את מי שיקדים יקיים כבוד לו ויעבור על מורא השני. ובמקרה יותר קיצוני כשהם סותרים לגמרי זה את זה כגון שאבא אומר השקיני מים ואמא אומרת אל תשקיהו.

תשובה:

הרעיון אינו שהוא עושה את רצון שניהם, אלא שהאב קודם כיון שגם האם חייבת בכבודו, ממילא גם אם רצונותיהם סותרים זה לזה הדין כך.

ערב טוב.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. לכאורה זה לא קשור לעניין מה שההורה מצווה שלא ישמע להורה השני כיוון שאז הרי ההורה בעצם אומר לבן לעבור על דברי תורה ואסור לבן לשמוע בקולו