כיבוד הורים

שאלה:

ב"ה

לכבוד הרב

רציתי לשאול לצערי הורי פרודים אחרי הרבה שנות חיכוכים ומריבות מרים. האבא עזב את הבית הלך לגור ביחידה קטנטונת מאד שאין שם היכן להניח מכונת כביסה, והוא מבקש לי שארשה לו להשתמש עם המכונת כביסה שלי שיוכל לכבס בגדיו, מאידך האמא טוענת שהתפקיד לכבס הוא שלה, ואסור לי בתכלית האיסור לכבס את בגדיו, כך לא יהיה לו היכן לכבס ויצטרך בעל כרחו לחזור לבית. (אני כמעט בטוח שזה לא יחזיר אותו הביתה אלא ילך למכבסה וכד') ואם אני מרשה לו לכבס אצלי אני מקלקל את שלום בית שלה

מה עלי לעשות?

תשובה:

לא הבנתי, מדובר בבית פרטי שלך או שאתה גר עם אמא? אם יש לך בית שלך בודאי אתה יכול לכבס לו, אסור לך בשום אופן להתערב במריבות ההורים, אתה מכבד את שניהם ועושה רצון שניהם, כמובן לא צריך להודיע לאמא על כך אבל גם לא להסתיר ממנה. אתה נוהג עם שניהם בכבוד ובנעימות. וכל מי מהם שמנסה לערב אותך בצד שלו באיזו שהיא צורה, כמו כאן להמנע מלכבס לו כדי לגרום לו וכו', תגיד לו שהרב אמר שאסור לך להתערב וזה פגיעה בכיבוד הורים.

בשורות טובות.