קטיפת ענפים מעץ של הבניין

שאלה:

שלום וברכה.
קטפתי חמישה בדי ערבה, כדי לקיים מנהג נביאים, מעץ שעמד בתוך גינה של בנין..

נודע לי שהדבר אסור.

האם אני צריך להשיב את הערבות, או לשלם תחתם, כי לשלם להם על הערבות יהיה קצת מצחיק או מביך, כי הם בוודאי לא יקפידו איתי על הערבות…
מה גם שיש לציין שהערבות עמדו ברשות הרבים.

תודה מראש.

תשובה:

שלום וברכה,

אם הגזע נמצא יוצא מהבניין כל הערבות שייכים לדיירי הבניין, ואין לקחת ללא רשות, למרות שהערבות פולשות לרשות הרבים הולכים אחרי הגזע. ולכן אתה צריך לבקש מחילה מדיירי הבניין או מועד הבית. כמו כן תוכל לשלם לוועד הבית עבור הערבות.

בהצלחה