להדביק מדבקה על השמשה של רכב בחניה פרטית

שאלה:

שאלה לכבוד הרב. יש לנו חניה משותפת ששייכת לבניין, הדיירים חילקו בניהם את החניות, ולכל דייר יש חניה. כדי להרתיע את האנשים הזרים שלא לחנות בחניה. שאלו, האם מותר על פי ההלכה להדביק להם על השמשה מקדימה מדבקה שקשה להסירה אלא על ידי מאמץ רב, כמובן לאחר שמזהירים אותם על כך, תודה לכבוד הרב וישר כח.

תשובה:

שלום וברכה,

רכב שחונה בחנייה פרטית מותר להדביק מדבקה על השמשה אם לא מדובר בנזק אלא בטרחה בלבד.

בהצלחה.

מקורות:

בגמרא מבואר שאם מילא את חצר חברו בחביות מותר לבעל החצר לשבור את החביות כדי לעבור בחצר. וכן נפסק בשו"ע שעט סעיף ד. וראה מאמר של הגאון הרב פרבשטיין בעלון המשפט גיליון מספר 30 שמבאר שההיתר לעשות דין לעצמו ולשבור לשני ולהזיקו נאמר אם יש הסתברות והיגיון, ולכן לשבור שמשה של רכב ברכב שנכנס לחנייה פרטית הרי זה חוסר היגיון ואסור לעשות זאת. אבל להדביק מודעה באופן שלא יהיה נזק אלא טרחה מותר הדבר.