קופאי ששוקל מוצרים

שאלה:

לכת"ר שלום וברכה ,
מידי פעם אני רואה שכאשר עורכים קניות ומגיעים לקופה , הקופאי /ת לא מקפידים לשים את המוצר הנשקל כמו שצריך נניח אדם קונה 5 עגבניות ומתוכן עגבניה אחת פולשת מחוץ למשקל בקופה כך שנשקלות 4 או 4.5 עגבניות ויוצא שהלקוח אם לא ישים לב לא שילם מלוא המחיר .
זה קורה בדר"כ מחמת מהירות של הקופאי/ת .
שאלתי עד כמה צריך הלקוח לחשוש לדבר ?
בנוסף קיבלנו מההורים מארז בשר קפוא וזה די גדול כך שאני חושש שהדבר קרה גם כאשר שקלו את הבשר וחלקו גלש מחוץ למשקל – האם צריך לחשוש ?
תודה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה,

לקוח שרואה שהשקילה לא מדוקדקת צריך להעיר לקופאי שהשקילה לא מדוקדקת. אם הקופאי ממשיך בשקילה אין צורך לחשוש במה שמזלזל בשקילה.

אם קיבלתם גוש בשר גדול ולא ידוע לכם בוודאות שהשקילה לא הייתה טובה אין צורך לחשוש, יתכן מאוד והשקילה הייתה כדין.

בהצלחה.