מעבר קופת חולים לתינוק עד 6 חודשים

שאלה:

אני והילדים בקופת חולים לאומית (אין משמעות איזה קופה זה הבאתי כדי להסביר את השאלה) ואשתי עם התינוק והוא בן 2 חודשים נרשם למאוחדת וכבר קיבל שירות במאוחדת, באתר של כל זכות כתוב שאפשר להעביר תינוק עד גיל 6 חודשים במעבר מיידי וזה ראטרוקטבי מהלידה השאלה עם אני יעביר את התינוק ללאומית האם יהיה גזל השירות שקיבלתי ממאוחדת מכיון שנקלט אצליהם ראטרוקטיבית, אשמח לקבל תשובה גם לגבי המציאות האם זה באמת עובר רטרוקטיבית והאם יש בזה בעיה הלכתית, אשמח לקבל תשובה עם מקורות ו/או סברות
בברכת להגדיל תורה ולהאדירה

תשובה:

שלום וברכה,

כיון שתנאי ההצטרפות שיכולים לעבור בחצי שנה ראשונה והעברה חלה רטרואקטיבית, הרי שזה התנאי במתן השירות שמקבל מהקופה שהם נותנים את השירות ואם הלקוח יעבור לקופ"ח אחרת השירות יינתן ללא תשלום, ולכן אין איסור לעבור בתוך 6 חודשים הראשונים למרות שקיבל שירות מהקופה הראשונה.

בהצלחה.