נדרים

שאלה:

אשה שאמרה לבעלה: "אני לא הולכת השבת להורים שלך ואני לא אומרת בלי נדר" ע"כ הנוסח. כמובן שהיא אמרה זאת ברגע של כעס. האם היא צריכה התרת נדרים בכדי להגיע לשבת להורים של בעלה?

תשובה:

שלום וברכה

היא צריכה התרת נדרים, כיון שאינה משועבדת לו ללכת לשם דוקא בשבת זו, ויש לה להתעורר הרבה על חומרת ענין נדרים ועל חומרת עוון הכעס שעליו אמרו חז"ל שכל הכועס כאילו עובד עבודה זרה… אמנם אם זה עדיין ביום שמעו יוכל להפר לה את נדרה, כיון שהוא נדר שבינו לבינה כך נראה בשו"ע רלד,סט.

בשורות טובות.