מחסן של שכן בגינה הפרטית של מישהו אחר

שאלה:

שלום הרב,
לאחרונה ראיתי בניין שבו יש דירה שיש לה כניסה פרטית אל תוך גינה ומתוך הגינה כניסה לבית. מסתבר שהקבלן בנה את הבניין בצורה שבה השכנים של הבניין מעל אותה דירה יש להם מחסן משלהם שהפלא ופלא תוכנן להיות באיזור כזה בבניין שכדי לגשת למחסן צריך להיכנס דרך הגינה הפרטית של השכן.
שלאתי היא: האם לבעלי המחסן יש זכות לבקש מבעל הגינה להשאיר את השער פתוח לצמיתות, שכן בעל דירת הגינה מעוניין לנעול אותו על מפתח בצורה קבועה? בברכה

תשובה:

שלום וברכה,

זכותו של בעל הגינה לדרוש שהשער של הגינה יהיה נעול כדי למנוע כניסת זרים לגינה. ובעל הגינה ימציא מפתח לבעל המחסן כדי שינעל את השער בכניסתו וביציאתו, ובעל המחסן יצטרך לנעול ולא להשאיר את הגינה פתוחה.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שאלת המשך-
    האם בעל דירת הגן רשאי לא לתת לשכן-בעל-המחסן מפתח לשער שלו, ולהגיד לו שכל פעם שהוא רוצה להגיע למחסן שלו עליו ליצור עמו קשר ולבקש שיפתח לו את השער? מכיוון שאין רצונו של בעל-דירת-הגן שהשכן ייכנס ללא התראה מראש לשטח הגינה הפרטית שלו.

  2. הבניין נבנה שיש לו דרך בגינה למחסן, חייב לתת לו פתח שיוכל להיכנס בקלות מתי שרוצה, ולא יצטרך לטרוח כל פעם כדי להשיג את הכניסה. צריך שיהיה לבעל המחסן כניסה נגישה.