חיובי ועד בית

שאלה:

אנחנו בלוק של חמש כניסות
יש צינור ביוב ששייך רק ל2 וחצי כניסות
ההתאגדות של ועד הבית היא כל כניסה בפני עצמה
קרתה סתימה באותו צינור ביוב
האם כל הכניסה חייבת בתשלום התיקון או רק החצי ששייך לצינור?
בהנחה שכל הכניסה חייבת, האם החלוקה עם שאר הכניסו תתבצע לפי יחס או כל אחת שליש (שאם כך נמצא שהכניסה שלנו תממן לא באופן יחסי את הפיצוצים ב2 הצינורות)
אודה למקורות

תשובה:

שלום וברכה,

מעיקר הדין כל החמש כניסות חייבים להשתתף בהוצאות התיקון. כיון שהם רשומים כרכוש משותף, ועל כל בעלי השיתוף לתקן. אולם מקובל בבניינים שיש בהם כמה כניסות שכל כניסה מטפלת בבעיות שלה. והרי זה כשותפים שחלקו שכל כניסה היא כבעלות נפרדת. במקרה הנ"ל שתי הכניסות חייבים לשלם עבור הנזילה. והכניסה השנייה שרק חצי מהדיירים נהנים מהצנרת, כל דיירי הבניין חייבים לשלם. כיון שהם שותפים בקלקולים שנעשה במשותף שלהם, והצנרת שייכת להם. אבל יצטרכו לשלם חצי מהוצאות התיקון ביחס לכניסות האחרות.

בהצלחה.