המנהג בקלקול צנרת של השכן

שאלה:

קיבלתי את התשובה לגבי נזילה אמנם כמדומני שהמנהג לתקן מלמעלה ואפילו לצבוע את מקום התקרה שנפגע. לדוגמה אצל שכיני למטה היו כתמים גדולים מחמת שחדרו מים מהאיטום של האמבטיה ותיקנתי אצלי (איטום מסביב) ושלחתי צבעי אצלו וכך אמר לי דיין מוסמך אז שעלי לתקן. אולי יש חילוק בין נזילה (שאתם כתבתם שפטור) לבין מים שחודרים דרך סביב האמבטיה (כמקרה שלי שחויבתי) כי זה דבר הרגיל לקרות וידוע שצריך לחדש את זה מדי פעם. (ואולי אצל השכן של הדירה שלי למעלה זה גם אמבטיה)
בכל מקרה גם אם הוא פטור אפילו לפנים משורת הדין לו יצויר שיאמר לי שיש לו ביטוח יש בעיה אם הוא יבקש שיתקנו לי?
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

אני לא יודע על מה פסק לך הדיין שהשיב לך – שבוודאי השיב כהוגן. אולי התכוון לחייב אותך לתקן את הנזילה, ולא דיבר על הקלקול בתקרה של השכן – אם לא הייתה הזנחה מצידך. בכל מקרה אני לא רואה סיבה להבדיל בין נזילה של אמבטיה לנזילה של פיצוץ בצינור.

אם יש לשכן שקנה את הדירה ביטוח, אסור לדווח על קלקול שהיה בדירה לפני זמן הביטוח, כיון שהביטוח לא מבטח קלקולים שנעשו לפני זמן הביטוח.

אם הקלקול נעשה אחרי שהמבוטח הצטרף לחברת הביטוח, מותר לו לדרוש תיקון מהביטוח – גם על דברים שלפי הלכה אין חובת תשלומים, כיון שהביטוח התחייב לתקן גם קלקולים שלא מעוגנים בהלכה.

בהצלחה.