האם בית דין של מעלה מקשיב לטענות של האדם?

שאלה:

האם נותנים לאדם לדבר למעלה ולשמוע טענותיו? לדוגמה אדם עני שרצה לעבוד בשביל שיהיה לו כסף לפרנס ילדים משפחה בבית… וככה החיים שלו חלפו והוא כבר בן 40 ולא התחתן ( כמובן עשה השתדלות) האם בשמיים ייענש בגלל מחשבה כזו? או שהיו יכולים להגיד לו להתחתן ולא לשאול יותר מידי שאלות…. ( אם כן …. מלכתחילה הוא מכניס את עצמו לנישואין בלי שום פרנסה או להיות נטל על הבריות… מה שהתורה לא מעודדת את האדם להיות ולחיות בצורה כזו). האם מתייחסים לטענות בבית דין של מעלה… או שאין לאדם כזה סיכוי לצאת בדין. ובכלל עד כמה יעזור לאדם טענות כאלו.
דוגמה נוספת רב שמתיר לזוג צעיר אמצעי מניעה… לדחות הריון בגלל פרנסה. האם בשמיים מענישים על רב שהתיר לדחות הריון בשביל פרנסה?
לפי מה שאני מבין בשמיים יכולים לטעון שאין להם אמונה שפרנסה מהשם … אשמח להתייחסות

תשובה:

שלום וברכה

בשמים לא צריך לטעון שום דבר, כל מעשה איש מחשבותיו טענותיו טעויותיו וצדקותיו, הכל גלוי וידוע!

החשיבה שלנו לא צריכה להיות מה נגיד בשמים, אלא מה אנחנו צריכים לעשות עכשיו! אם נדאג עכשיו שיהיו מעשינו כהלכה, מתוך אמונה ובירור הדין, הכל יהיה מצויין בעז"ה.

בשורות טובות!

הצטרף לדיון

תגובה 1