דברי חיזוק אחרי קרע במשפחה

שאלה:

שלום רב , התגרשתי לא מזמן בעל כורחי ומאז מאוד קשה לי לתפקד ,אני כל הזמן בוכה וחושב מה היה קורה אלו היה כך וכך ומאשים את עצמי בגרושין, וכן כל הזמן עולים בי זכרונות של 20 שנה יחד שלא נותנים לי מנוח, אני מנסה ללמוד כמה שיותר תורה ולהסיח דעת ולא תמיד הולך לי , אני רוב היום שקוע בעצב וצער, כמובן אני אדם מאמין שלא יורד רע מהשמים אומנם למעשה בשטח מאוד קשה לתפקד ממש אין חשק לעשות כלום מרגיש ריקנות נוראית בלעדי האישה , כמה שניסית לדבר ולהצטער הגם שזה לא אשמתי ולנסות לחזור נתקלתי בסרוב , אני ממש לא מצליח להתאושש מזה וחוזר כל יום יותר ויותר אחורה ,האם שייך להתפלל על זה להשם שיפתח לה את ליבה כן לנסות לחזור ?? אשמח לחיזוק לשיפור מצב הרוח, תודה

תשובה:

שלום ידידי

קראתי על הצער והכאב שלך, זה אכן קשה מאוד. ראשית צריך לזכור וזה מחזק מאוד כשחושבים על זה לעומק, שכאשר אדם מגרש את אשתו, המזבח מוריד דמעות, כלומר, גם בורא עולם כואב יחד איתך ומצטער יחד איתך, אתה לא לבד! הוא שותף איתך בכאב. אינני יודע מה היה הרקע לגירושין, אבל אני מניח שהיו סיבות, וניסיתם למצות אפשרויות וזה לא הלך. אסור לך עכשיו להשבר! צריך לאסוף את עצמך, לאסור כוחות, עוד נכונו לך ימים יפים! שנים טובות ומאושרות עם אשה שמתאימה לך ושיהיה לכם טוב ונעים ביחד. ובעזרת ה' ירפא ללבך השבור. אני לא בטוח שהדרך להשתקם היא לבוסס בבוץ ולנסות להחזיר את הגלגל אחורנית, זה בדרך כלל לא הכיוון הנכון, אלא לנסות למצוא לעצמך מקום חדש בעולם. קח לעצמך קצת פסק זמן של מרגוע, אולי אפילו שבוע שבועיים במקום מרוחק ופסטורלי יותר, להיות עם עצמך ועם הבורא, לבכות שם, אבל בכי מטהר ומשחרר ולא בכי של תיסכול ושל בוץ. בכי של קירבה לבורא ופיתוח התלות בו יתברך. שב מול יפי הבריאה ותחשוב על גדלות הבורא ועל כל מה שהוא בשבילנו. ואחר כך תחזור בכוחות מחוזקים יותר, תמצא לך סדר יום נכון וטוב תוך ציפייה ועשייה לקראת שיקום החיים הלאה בעזרת ה'.

בשורות טובות ישועות ונחמות.

מחזקים אותך ומתפללים לשמחתך ולהצלחתך!

הצטרף לדיון

תגובה 1