למה כל החרדים גנבים?

שאלה:

אני שומרת שבת וכשרות.
עובדת עם אנשים חילונים.
ממש עכשיו סיימתי שיחה של שעתיים עם מישהי שעיקרה דתיים ושחיתות שהבחאה עוד שאלות ושאלות.
למה הם לומדים ובעלי צריך לעבוד קשה כל היום?
למה יש רבנים שמנצלים מינית נשים?
מה דתיים טיפשים- סומכים רק על רבנים אין להם יכולת להפעיל את הראש?
מה זה המהדרין הזה – זה רק מסחרה של רבנים!
ויש המון חרדים שהולכים לנשים שעוסקות בדבר לא צנוע (לא נעים לכתוב).
למה נשים שלהם לא עושות הפלה כשמדובר באוטיזם או תיסמונת כלשהי. למה צריך לשאול רב? מה הוא מבין ברפואה..
למה הנשים הולכות עם פאות זה נראה כמו שיער ויפה יותר על מי הם עובדים?! ומה הם קמים בבוקר וממציאים הלכות
? ולמה אסור לחתוך נייר בשבת ,מה זה ההלכות האלה? זה לא כתוב בתורה.
כל שידור בטלוויזיה שעוסק בחרדים ושחיתות זה הופך לשיחה שנעשית אומנם בנעימות אבל עם המון כעס ולשון הרע.
היא דיברה על הרב קאניבסקי בזלזול וציפתה ממני לתגובה – אלה היו רגעים קשים בעבורי.
אני מסבירה שהציבור החרדי הוא ענק, וכמו שלא נוכל לקחת 1500 אנשים חילונים שגנבו והרגו ולהסיק מתוך זה שכל החברה החילונית גזלנית ופושעת כי 1500 זה אמנם מספר גדול, אבל הוא מיעוט מתוך כמה מליונים של אנשים חילונים.
הסברתי לגבי השבת שיש הבדל בין עבודה למלאכה וגם בשיר הידוע שרים "לעבודה ולמלאכה" כי זה שני דברים שונים.
אני לא יודעת איך להתמודד עם זה ברור לי שבכל חברה יש דברים פסולים שדורשים תיקון,גם אצל החרדים והדתיים לאומים והחילונים. צריך להבין שבבסיס כל השצף קצף שיוצא זה מתוך אכזבה גדולה. החרדים מסמלים אמת אלוקית- ושרואים רב שנוגע באשה זה מדליק לאנשים את הצופרים.
והם כועסים ומקללים קללות שאי אפשר לכתוב.
זה כעס שנובע מאכזבה גדולה.

אשמח לתשובות! כל טוב.

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע למה את מצפה, כי אני רואה תשובות את יודעת… ננסה לחדד מעט.

ראשית, נכון, לא כל מי שחובש כיפה מייצג את כל עם ישראל… חברה נבחנת על פי הכלל ולא על פי היוצא מן הכלל, הבעיה היא שהתקשורת תמיד תאמר חרדי גנב ואף פעם לא תאמר חילוני גנב, ולו רק משום שזה טבעי יותר, הגנבים אינם דתיים. עשרות נשים נרצחות בשנה במדינת ישראל על ידי בעליהן, כולם אבל כולם חילונים. כך גם השודדים האנסים ושאר האנשים "הטובים"… נתפסים לאיזה מעשה חריג ונדיר ומנסים להשחיר על ידו את פני הציבור החרדי.

שמעתי פעם מהרב נויגרשל שאמר, אדם נורמטיבי בא לבחון חברה חרדית, הוא מעמיד את עצמו מול האדם השפל והשולי בחברה החרדית ואומר, מדוע? זה לא הוגן. יש לחלק את החברה לשלושה חלקים, השכבה הגבוהה, הבינונית, והנמוכה, ולמדוד אלו מול אלו.

בחברה החרדית – הגאון רבי שלמה זלמן אויערבך זצ"ל, אישיות מדהימה, שעמד על קבר אשתו ביום פטירתה ואמר שאינו מבקש ממנה מחילה כנהוג כי הוא מעיד על עצמו שמעולם לא פגע בה ולא ציער אותה לא במישרין ולא בעקיפין לא במילה ולא באכזבה הכי קטנה.. לעומתו, פרופסור מפורסם לאתיקה [תורת המוסר…] שאשתו התלוננה במשטרה על אלימות בבית.

שכבה בינונית – בגידות קטנות [?], חוסר הגינות בלבן בשעות העבודה מול המעסיק, אי מתן צדקה מוחלט, אדם לאדם זאב, אלו פני החברה המערבית הקלאסית היום, מול אברכים שמקדישים חיים שלמים למען האידיאל שהם מאמינים בו, נכון יש להם הרבה ילדים ולכן הרחובות שלהם פחות נקיים בערבי שבת וחג וכדומה, אבל הכנסת אורחים צדקה בכמות הזויה שלא ניתן להאמינה בציבור שלא משופע בפרנסה, אלפי אירגוני חסד, כספים אדירים שכולם באים מאברכים אלו.

שכבה נמוכה – רצח נשים, סכינאות בבתי ספר, שכרות וסמים ועוד – מול אנשים שאינם לומדים ואינם עובדים, משפחות מצוקה וכדומה. מקרים נדירים מאוד מאוד של פשע.

יצויין שעד לפני שנים מועטות היתה עיר אחת בלבד במדינת ישראל ללא תחנת משטרה – בני ברק.

כל שאר השאלות ההשקפתיות והאמוניות יותר הרי שי להן תשובות ברורות, למשל במקום לשאול למה לא עושים הפלה, ניתן לשאול את השאלה האמיתית על פי היהדות, למה החילונים רוצחים תינוקות חסרי ישע אלו?? תקצר היריעה מלהשיב על הכל אם יש משהו ספציפי שאת לא יודעת תצייני.

בהצלחה, ואגב אין צורך לדבר עם אנשים כאלו.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אני אברך חרדי / חסידי ומנהל עסק ב"ה, יש תחתי הרבה עובדות חלקן נשים בוגרות בית יעקב ו25 מתוכן חילוניות, אני יושב במשרדי וצופה בדברים מהצד… אני יום יום בהלם מחדש מהנראה לעיני, השפלות של העובדות החילוניות מלאות באגואיזם ובחישובים מה מגיע לי ומה לא מגיע לי, חוסר האכפתיות של אחת לשניה, וחוסר היושר בניהול כרטיס הנוכחות, למול העובדות חרדיות, השקט שלהם, עדינות, צניעות בהתנהלות לא הכל מוחצן, יושר וניקיון כפים. מוסר עבודה גבוה ולמרות הכל הם נתונות למרמס תחת החברות החילוניות 'הנאורות החכמות השופטות'.
    פעם חשבתי לעצמי שאני מוכן להתמודד מול כל חילוני משמיץ ולהעמיד מראה מול עיניו.
    נראה לי שמתחילת בעבודה בעסק 'חרדיותי' התגברה…..
    אין לזה הסבר אחר מלבד מה שאמרו תלמידי הבעש"ט שבאחרית הימים יהיה גלות יהודים בין יהודים!