עבודה וחיי המעשה – יסורים של אהבה?

שאלה:

שלום רב

אם אדם חייב לעבוד כדי לכלכל עצמו, וביננו במצב של היום זה לא כזה תענוג לעבוד…
וכמובן שזה גוזל זמן רק מהאדם…

אם כן יוצא שהעבודה היא יסורים שגורמים לביטול תורה…

האם העבודה היא יסורים שאינם של אהבה?

תודה רבה

תשובה:

העיסוק בצרכי החיים אינם יסורים, אלו הם החיים עצמם. ידועה האמרה הוז כשרואים לפעמים הורה ב2:00 בלילה מנענע את העריסה של התינוק הבוכה וכולו משווע לשינה, שזה אינו "צער גידול בנים", זה פשוט הגידול שלהם… בעזרת ה' שתהיה לכולנו הצלחה בעבודה ובפרנסה, וכמו שאומרים "רק בבריאות". יחד עם זה חשוב שאדם ימצא עיסוק ישאפשר לו מספיק זמן ללימוד, ובעיסוק עצמו שיהיה לו סיפוק עד כמה שאפשר והנאה, ויעשה מלאכתו באמונה עם כל כללי ההלכה בממון, וישמח אנשים בתוך עבודתו, הרבה מצוות אפשר לעשות, ביחס טוב שירות נעים חיוך ועוד, וכך אוספים מצוות ובונים אישיות אמיתית של יהודי בכל רמ"ח ושס"ה. בתוך חיי המעשה. בורא עולם שם אותנו כאן כי הוא בדיוק את זה רוצה מאיתנו. מלאכים שמנותקים מהווית העול, יש לו כבר למעלה..

חג שמח ושבת שלום!

הצטרף לדיון

תגובה 1