איך מרגישים קשר עם ה'?

שאלה:

שלום וברכה,
איך ניתן להרגיש ולחוות קשר עם ה' ולא רק להאמין במוח?
לדוגמא – כשאני מתפלל אני מאמין שה' שומע למרות שלא מבין בדיוק איך.. אבל איך אפשר גם להרגיש ?

2. אדם שחווה כאב או צער כל שהוא, האם הוא רק מאמין במוח שה' טוב ? או שאפשרי גם להרגיש בלב ? כיוון שהרגשות סותרים – מצד אחד כאב ומצד שני להרגיש ביחד שה' טוב. האם זה אפשרי ומה אמורים להרגיש ?

תשובה:

שלום וברכה

הניסיון הכי גדול שלו בעולם הזה, הוא היותו של הקב"ה א-ל מסתתר. כלומר, אנחנו לא יכולים לראות אותו בעיניים, וגם עצם השגחתו מסתתרת בהנהגת הטבע, והדרך היחידה באמת לחוש אמונה ולהרגיש את קירבתו, זה רק על ידי הרבה מאוד התבוננות בטבע, בבריאה, ברצון האלוקי, באמת שבתורה, להגיע לידיעה ברורה בענינים אלו, ורק כך נזכה, שלאחר הוידעת היום יתקיים בנו גם והשבות אל לבבך. וזו אכן עבודת חיים, שגם ההצלחה בה אינה נמדדת במאה או אפס, אלא יש יום שבו אתה מרגיש קרוב יותר ויש ימים שקשה יותר, וזו ההתמודדות האמיתית שבחיי האדם המאמין, והעיקר הוא לא להרפות אלא להמשיך להתחזק ולהתבוננן עוד.

בעצם מטרת התפילות והברכות לאורך היום כולו, היא לחזק אצלנו את האמונה הזו, ככל שאתה יותר מתפלל אליו ומברך ומודה שהכל ממנו, כך התחושה הזו יותר ויותר מתחזקת בליבך, ובלבד שתשקיע בתפילה, אבל כשאנחנו גם מתפללים שלא בכוונה, זה הרבה פחות פועל עלינו.

שנזכה!!