קריאת ספרים חילוניים

שאלה:

שלום כבוד הרב.
בעבר הייתי קוראת ספרים שלא רק מספרות חרדית.
לפני כ5 שנים קיבלתי על עצמי להפסיק לקרוא . במשך תקופה זה היה בסדר אולם בשנה האחרונה סיימתי את עבודתי וכך יצא שיש לפעמים פנאי ואני מוצאת את עצמי בפלאפון בכל מיני תכנים ברוב הזמן אני שומעת הרצאות ויש מצבים שאני קוראת כתבות וחדשות (חלילה לא תכנים בלתי ראויים)
השאלה האם אפשר לחזור לקרוא ספרים..
מה בעצם עדיף
תודה

תשובה:

ככלל, אם מדובר בספר טוב קלסיקה ישנה ולא בסדר שיש בו חלילה דברי פריצות, זה עדיף על אינטרנט משתי סיבות, א, הויזואלי הזה מאוד נכנס לנשמה ומטמטם את הנפש. ב. באינטרנט הרבה יותר קל להכשל חלילה…  אבל כמובן שזה נבלה וזה טריפה, ובזמנינו שיש הרבה מאוד ספרות דתית וחרדית יש לנסות את זה וזה בהחלט יכול למלא את החלל, אין צורך לרעות בשדות זרים. בפרט שכבר קיבלת זאת על עצמך, ובחיים הרוחניים תמיד צריך לצעוד קדימה ולא לאחור…

בהצלחה