תאונה שנעשית מנסיעה ברוורס

שאלה:

נהג יצא ברוורס מחניה ורכב שנסע בכביש הבחין ברגע האחרון ניסה לברוח ונפגע מהרכב הנוסע ברוורס , וגם רכבו של הנוסע ברוורס נפגע , מה הדין

תשובה:

שלום וברכה,

הנהג שנסע ברוורס הוא נסע שלא כחוק, הוא חייב בנזק של הנהג השני. והנהג השני שנסע כחוק לא חייב לשלם על נזקי הנהג שנסע ברוורס.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע חו"מ סוף סימן שעח גבי שניים ברשות או שניהם שלא ברשות ונתקלו זה בזה. והכלל של ברשות ולא ברשות, אם הלך כדין או שלא כדין. ואם האחד שלא ברשות והאחד ברשות הוא נקרא המזיק ועליו לשאת בכל הנזקים.