חיוב תשלומים על פועל שהזיק

שאלה:

הזמנתי דלתות בחנות, התשלום של 3 דלתות 4500 שקלים כולל התקנה בעל החנות אמר לי ש-600 שקלים מתוך הסכום אשלם למתקין כשיבא להתקין ביום ההתקנה הגיע בעל החנות עם הפועל-המתקין כשנכנס הפועל לביתי שבר משהו בלא כוונה מי חייב לי כסף על הנזק? הבעל הבית או הפועל? (הפועל הוא רוסי שלא כ"כ נעים להתעסק איתו, לכן ברור שאעדיף לדבר עם הבע"ב, הבע"ב אמר שאם הרב יאמר שהוא צריך לשלם, הוא ישלם)

תשובה:

שלום וברכה,

פועל שהוא שכיר של בעל הבית, חייב בעל הבית לשלם על נזקיו – אם הנזקים נעשו מחמת העבודה, אבל נזקים שלא מחמת העבודה – פטור בעל הבית.

פועל שעובד בקבלנות – פטור בעל הבית על נזקיו, גם אם הנזקים נעשו מחמת העבודה.

במקרה שלך אם התבקשת לשלם בנפרד למתקין, הרי שהמתקין הוא אדם נפרד ולא עובד אצל בעל החנות, ולכן אין קשר בינו לבעל החנות, ואינו אמור לשאת בנזקים של המתקין. גם אם המתקין עובד אצל בעל החנות, כיון שעובד בקבלנות, אין המעביד חייב לשלם על נזק שעשה הפועל כשעובד בקבלנות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה לגבי פועל שהזיק