סגירת פרגולה בדירת גן

שאלה:

שלום , אני גרה בדירת גן , יש לי חלק שהדיירים הקודמים סגרו פרגולה שגובהה נכנס מעט בשטח החיצוני של הדייר מעלי . אנחנו סגרנו את הפרגולה בבניה קלה והשכנים מתלוננים כרגע שהפרגולה גבוהה ושהם ירצו לעשות תוספת (דבר שמצריך אישורים של כל השכנים ויש לציין שאנחנו הסכמנו ) בתוספת שלהם תהיה מדרגה ויש לציין שגם בסגירה שלנו יש מדרגה . בכל אופן הם אומרים שאנחנו עושים גזל ואנחנו צריכים לבקש רשות על כך שקדחנו בקיר החיצוני שלהם מה שלא גורם לשום נזק לבית הפנימי שלהם . האם יש מכך גזל מסויים ? יש לציין שעלות פירוק והרכבה של תיקרת הפרגולה שנעשתה היא גבוהה מאוד ולכן לא הורדנו . תודה

תשובה:

שלום וברכה,

הקירות החיצוניים של הבניין נדון כרכוש משותף. ולכן עצם החיבור והקידוח בקיר החיצוני אינו גזל, גם אם קדחתם בגובה הקומה של הדיירים שמעליכם. אלא שכאשר ירצה הדייר העליון להרחיב את הקומה שלו, יוכל לדרוש ממכם להסיר את הפרגולה מהגובה הקומה שלו כדי שיוכל להרחיב.

בהצלחה.