חורבן בית המקדש

שאלה:

שלום לרב, האם השתמשו חכמים בזמן חורבן בתי המקדש בשמות הקודש למנוע את החורבן?

תשובה:

לא ידוע לי דבר כזה. אני מניח שגם לא היה ניתן לעשות שום דבר, שהרי נגזרה גזירה… וכמאמר חז"ל על טיטוס "קימחא טחינא טחינת" כלומר טחנת קמח טחון, אחרי שמקדש של מעלה נחרב המקדש של מטה כבר היה רק תוצאה…

שנראה בגאולה השלמה במהרה בימינו.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. ילקוט שמעוני איכה רמז תתרט:
    כשבא אותו רשע עם המלכים לירושלים דמו ללכדו בזמן מועט, והקב"ה היה מחזק את אנשי ירושלים עד השנה השלישית אולי יחזרו בתשובה, והיו גבורים בירושלים עד אין חקר, והיו נלחמים עם הכשדים ומפילים מהם חללים הרבה, והיה שם גבור אחד ושמו אביקא בן גבתרי, כשהיו אנשי החיל מקלעים באבנים גדולות להפיל החומה היה מקבלם בידו ומשליכן על בני החיל והורג מהם הרבה, עד שהתחיל לקבל האבנים ברגלו והיה מחזירן לחיל, וגרם העון ובאת הרוח והפילתו מן החומה ונבקע ומת, באותה שעה נבקעה ירושלים ונכנסו הכשדים. מה עשה חנמאל דוד ירמיהו, השביע מלאכי השרת בשם והורידן מזויינין בכלי זיין על החומות, כיון שראו הכשדים כן ברחו מפני אימתן, עד ששינה להם הקב"ה שמותן והעלן לרקיע, ובקש חנמאל להורידן ולא יכול לפי ששינה הקב"ה שמותן, מה עשה השביע את שר העולם בשם והגביה את ירושלים ותלאה באויר, עד שבעט בו הקב"ה מן השמים ונפלה, הדא הוא דכתיב (איכה ב, א): "הִשְׁלִיךְ מִשָּׁמַיִם אֶרֶץ".