האם אפשר לעשות חתונה פעמיים?

שאלה:

שלום וברכה בני זוג שרוצים להיות נשואים על פי ההלכה כי הבינו את המשמעות והאיסורים לחיות לא על פי ההלכה האם יכולים שרב ברבנות יקדש אותם בלי אורחים בלי משפחה בלי כלום? ואם כמה שנים אחרי הם ירצו לעשות ״חתונה״ עם אורחים? כבר אי אפשר לעשות בטח שבע ברכות ועוד פעם קידושין נכון? כביכול לזייף חתונה מה שנקרא

תשובה:

שלום רב,

בודאי שאפשר להתחתן ברבנות בלי כל אורחים. הם יעשו שם חופה עם עשרה אנשים כי ברכת האירוסין צריכה להיות דווקא בעשרה (ראה שו"ע אב"ע סי' סב). ואח"כ אם ירצו לעשות "חתונה" שניה, יהיה בעיה עם הברכות. לא יוכלו לברך שוב פעם. אלא רק חופה, כתובה, וטבעת נישואין וכו'. בלי ברכות עם שם ה'. שהרי זו ברכה לבטלה.