רחיצה לפני המקווה בשבת

שאלה:

בס"ד בר"ה

שלום וברכה

א. האם מותר להתקלח במקוה ביום שבת במים קרים לפני הטבילה או שישר להכנס למקוה.
ב. האם מבחינה הלכתית יותר טוב להתפנות קטנים לפני המקוה משום צחצוחי זרע בין מקיום יחסים ובין מקרי ח'ו על פי המשנה במקוואות ששם האדם נטמא או אין קפידא גם אחרי המקוה להתפנות?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום וברכה

לכתחילה אין לרחוץ אפילו במים קרים, ראה כאן פרטי ענין זה.

אין צורך, בפרט שמן הסתם אדם הולך לשירותים בשעה שקם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד בר"ה

    הדינים הללו הם לרחיצה פרטית בבית, אך לגבי בית המרחץ נראה שיש יותר חומרא משום גזירת הבלנים ולכן רציתי לדעת אם יש בעיה להתרחץ בפושרים או בקרים עכ"פ בבית המרחץ?