שימוש במיחם צומת בשבת ויו"ט

שאלה:

האם אפשר לסמוך כל כשרות של KCG של הרב אליהו רוזנברג למיחם של גולד ליין דגם ATL 1088 לשימוש בשבת ויו"ט (יש גם כשרות של צ.מ.ת לשימוש בשבת ויו"ט).

תשובה:

שלום וברכה

הרב אליהו רוזנברג למיטב ידיעתי רק נותן הכשר לענין שלא צריך טבילה. אינני מכיר אותו לומר אם לסמוך, אבל בכל מקרה זה לא נוגע לנושא של שבת.

לגבי מכון צומת, יש להם שני סוגי מיחמים, מיחם מהדרין שלהם הוא בסדר, אבל הכשרות הרגילה יש בה בעיה מצד המים שבמדיד שאינם מגיעים לחום שהיד סולדת בו לפני שבת, או מגיעים ומתקררים, ובשבת חוזרים ומתחממים, ויש שחששו בזה לאיסור בישול בשבת. בכל מקרה, מי שקנה מיחם כזה ואינו רוצה להדר יותר, יוציא כוס מים רותחים לפני שבת מהמיחם כדי שיהיו לכל הפחות מבושלים הגם שהם צוננים [לבני אשכנז הדין קל יותר כיון שמן הסתם אינן מצטננים לגמרי, אבל לבני ספרד זו יותר בעיה כי הם מצריכים חום שהיד סולדת בו].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה,
    יש אישור אולוגרמה של הרב אליהו רוזנברג שהמכשיר מאושר לשימוש בשבת וחג, ובנוסף אינו טעון טבילה.
    איך ניתן לדעת אם כשרות צומת היא למהדרין, או שהיא כשרות רגילה?