הפעלת פנסיון לכלבים בשבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,

לאחרונה אני חושב על לפתוח עסק של פנסיון לכלבים שהינו פועל כמלון לכלבים.השאלה שלי היא איך אני יכול לעשות לגבי שבתות וימים טובים? כלומר בתי מלון פועלים בימים טובים ושבתות וכן מקבלים כסף על זה, כמובן שיש לשמור שבת. איך אפשר לעשות את זה מבחינה הלכתית בפנסיון כלבים, יש להדגיש שהכל יהיה מתוכנן לשבת שלא תיעשה מלכה וגם במידה ויש צורך לאדם שיעבוד בשבת איך עושים מבחינת תשלום של אותו יום?

תשובה:

שלום וברכה

פנסיון לכלבים יכול לפעול כמו בית מלון, והיינו שלא עושים בו שום מלאכה אסורה בשבת, לא על ידי יהודי ולא על ידי גוי, הכל צריך להיות לפי כללי הלכות שבת. לא נוכל כרגע לתת את הכללים, אם יש לך שאלה פרטנית לגבי התנהלויות מסוימות נוכל לבחון זאת יחד. לגבי שכר שבת הדין כמו בבית מלון, שכיון שהשכר הוא חודשי, או על כל פנים עובדים גם ביום שישי ומוצאי שבת, שכר השבת הניתן בהבלעה בתוך המשכורת הגלובלית, מותר.

אבל יש לשים לב, לא ניתן להעיל מזכירה בשבת שתענה לטלפונים או שתקבל כלבים חדשים וכו', בשבת אין מלאכות אסורות בכלל.

בהצלחה רבה.