בישול עכו"ם בחימום אוכל מוכן

שאלה:

שלום כבוד הרב

אוכל שכבר מבושל, ורק צריכים לחמם אותו, האם היהודי צריך להדליק את האש, או הגוי גם יכול?

תשובה:

שלום וברכה

חימום אוכל מבושל הראוי כבר לאכילה אינו אסור על ידי גוי, רק יש להקפיד על כל דיני בשר שנתעלם מן העין.

מקורות:

ראה כאן בהרחבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה על התשובה

    האם מותר לגוי להדליק את האש כדי לחמם פסטה שכבר מבושלת, אבל הוא שם גם גבינה למעלה, וכשהפסטה מתחממת זה מתיך את הגבינה.
    במילים אחרות, הרי הגבינה ראויה לאכילה כמות שהיא (לא צריכה בישול), האם כשהיא ניתכת על הפסטה (כמו שיש בכל ארוחה של פסטה עם גבינה) זה יחשב בישול עכו"ם?

  2. אני חושב שכך עושים בכל המסעדות. המשגיח מבשל פסטה ואחר כך כל אדם מקבל את הפסטה שלו כרצונו על ידי טבח שאינו יהודי בהכרח. אבל יש לבדוק בדיוק את הרכיבים לא תמיד זה יהיה מותר.