פת עכו"ם – הדלקת התנור ע"י ישראל באמצעות שעון שבת

שאלה:

שלום לרב ,

ישראל הדליק תנור ע"י שעון שבת ואפה בו אח"כ ישראל האם נחשב לפת נוכרים ? מה היה דעתו של מרן עובדיה זצ"ל ?

אם אפשר מקורות לעיון בבקשה .

תודה ויום טוב.

תשובה:

יש טעות הקלדה… אני מבין שכוונתך שבסוף גוי אפה את הפת, אינני יודע בזה את דעת הגר"ע יוסף, באופן כללי יש נדון בזה לענין בישולי עכו"ם: ראה שו”ת שבט הלוי ח”ט סי’ קסד שהסתפק בזה, אם בגרמא לבד נחשב בישול ישראל, וראה שבות יצחק בעניני מיקרוגל פרק ז בשם הגרי”ש אלישיב שהחמיר בזה שאינו מועילה. אמנם בשו”ת מנחת יצחק ח”ד סי’ כח סבר שדי בהפעלת השעון על ידי ישראל.

לגבי הדלקת התנור על ידי הטלפון, ראה שבות יצחק שם בשם הגרי”ש אלישיב שזה בסדר, כמובן רק לרמ”א, לדעת השו”ע בבישול צריך היכר בתבשיל עצמו, וכך מנהג הספרדים, ומכל מקום גם למנהג הספרדים יועיל הדלקה בטלפון בפת, אבל בשעון שבת כאמור יש להחמיר.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. כן מחילה מהרב הכוונה היתה שגוי אפה את הפת , יש אפשרות לקבל בבקשה מקורות שצריך להחמיר לדעת מרן עובדיה זצל או פוסקים ספרדים אחרים ?