מותר לסתור את דברי אבא?

שאלה:

האם מותר לי לחלוק על אבא שלי בהלכה בפניו?האם מותר לחלוק על אבא שלי לא בפניו לדוגמא הוא אומר שמסי יותר טוב מרונאלדו ושאני מדבר עם חברים שלי אני אומר שרונאלדו יותר טוב האם זה מותר?

תשובה:

שלום וברכה

אין לסתור את דבריו אבל אפשר לומר בדרך כבוד, כגון בלשון שאלה, האם לא יותר טוב פלוני ההוא? בכלל לא כזה טוב להתווכח עם שום אדם… מה אכפת לך שהוא חושב אחרת [אינני יודע בדיוק מי הם הדמיות הללו אבל לא נראה שזה משהו עקרוני…]. בהלכה יש להראות את ההלכה בצורה מכובדת כדי שתוכל לקיימה כראוי, אבל שוב לא באופן של סתירה, אלא בוא נראה יחד וכדומה.

בהצלחה