האם די בהדלקת האש על ידי יהודי בבישולי גוי

שלום רב
האם מותר לגוי לצלות בשר על גריל שהודלק ע"י יהודי

תשובה:

שלום רב

בענין זה יש הבדל בין מנהג הספרדים לאשכנזים, למנהג הספרדים על פי השולחן ערוך סי' קיג סעי' ז, לא די בכך שהדלקת האש נעשית על ידי היהודי, וצריך שגם הנחת האוכל או שלב אחר בעצם הביול יעשה על ידי יהודי, ואילו למנהג בני אשכנז על פי הרמ"א שם, די בכך שהדלקת האש נעשית על ידי יהודי.

הצטרף לדיון

6 תגובות

  1. האם מדובר אף בציור שיהודי הדליק אש (או אף הניח אוכל לדעת הספרדים) ועזב את המקום? האם אין בזה בעיה של בשר שנתעלם מן העין? תודה רבה.

  2. בודאי עשויה להיות בעיה של בשר שנתעלם מן העין, צריך שהיהודי יהיה "יוצא ונכנס" או שאר פרטי דין בשר שנתעלם מן העין.