דחיית הוסת לפני החתונה

שלום לרבנים עם הוסת של כלה סמוך לחופה האם מותר לה לקחת כדורים של מניעת מחזור וגם של מניעת הריון ביחד כי רק מניעת מחזור יש חשש שתיראה כתם ביום החופה? 2. האם יש על מה לסמוך שמחלקים את ה7 ברכות גם לא בת"ח? תודה מראש!

תשובה:

שלום רב,

א. בודאי. אין כל בעיה למנוע הריון לפני הנישואין, כשהאשה עדיין לא משועבדת לפריה ורביה של הבעל.

ב. אין בעיה לחלק את הברכות לכמה אנשים. ולא משנה מי הם האנשים.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. נכון שכך מנהג העולם. אבל דעת הרב עובדיה ביבי"א לחלק רק משום כבוד תורה. ודעת הרב משה לוי זצ"ל בברכת ה' שבכלל אין לחלק את השבע ברכות.

  2. למעשה כבר נהגו כל העולם לחלק לדודים, לסבים ושאר מכובדים, ולא ראיתי מעולם למי שמוחה בענין. והנח להם לישראל, אם אינם נביאים בני נביאים הם..

  3. שלום לרבנים רציתי לדעת בקשר השאלה הראשונה אומנם היא לא מחויבת בפריה ורביה עד שמתחתנת אבל הא מחויבת בלא תוהו בראה לשבת יצרה {תוספות} אז איך אפשר להתיר?תודה מראש!