שפיכת מי נטילת הידים בשבת

שלום כבוד הרב,
רציתי לשאול לגבי שפיכת המים מהגיגית של נטילת הידיים בבוקר בשבת, האם מותר לעשות זאת ואין בכך איסור מוקצה?
אשמח לפירוט ולמקורות.

תשובה:

שלום רב

מותר לשפוך את המים בשבת, וכפי שמותר לסלק כל ליכלוך אחר שאף הוא מוקצה, ומשום שהוא נחשב  כ"גרף של רעי", שהתירו חכמים להוציאו מחמת המיאוס. כמו כן, יש שצידדו שמים אלו אינם מוקצה.

מקורות:

ראה ביאור הלכה בסוף סימן שלח שדן היאך מותר ליטול ידים לתוך כלי לדעת הסוברים שאין עושים גרף של רעי לכתחילה, ותירץ, א. סומכים על המקילים בענין זה באופן שהמים בלאו הכי צריכים להיות בבית [ראה ביאור המחלוקת בט"ז שם]. ב. מים אלו אינם מוקצה כיון שאינם מטונפים אלא שרוח רעה שורה עליהם.