פיצויים בגין מקח טעות בנישואין

שלום,
אם אשתי לא מוכנה ללכת לשום טיפול מקצועי או ייעוץ
שזה אומר שאנחנו נתגרש
אם התברר שהנשואין נבע ממקח טעות
יש לבעל זכות לתבוע דמי בשת על עצם זה שהיא גרמה לכך שיש עלי שם של גרוש ועקרונית אני שווה פחות בשוק השדוכים?
תודה

תשובה:

שלום רב,

דמי בושת או "פגם" כפי שאתה קורא לזה לא תוכל לקבל גם אם אכן הצדק איתך ויש כאן טענת מקח טעות. אפילו בביטול שידוך שמשלמים "קנס" על הפרת הסכם הנישואין, ראה בקצות החושן סי' רז סק"ז שלמעשה לא ניתן להוציא ממון אם לא התה התחייבות מוקדמת לשלם במדה שיש ביטול. והעובדה שיש "בושת" וכד' זה רק כדי שיוכלו לגבות את הקנס ולא יהיה טענת אסמכתא, אבל ללא התחייבות מפורשת לא ניתן להוציא ממון.

יחד עם זה אם אכן יש לך טענת מקח טעות, יתכן שתהיה פטור מהכתובה עפ"י המבואר בכתובות עג,ב. אבל קשה לקבוע בזה מסמרות בלי לדעת את כל הפרטים, ראה עוד בשו"ת אור גדול סי' ה'.