מסורב גט במשך שנה וחצי

בס"ד שלום רב אני פרוד במשך שנה וחצי,גר בדיקה שכורה והפרודה שלי גרה בדירה שלנו במשך הזמן הזה.פתחתי תיק ברבנות לגט ,עקב יחס משפיל מזלזל ומעליב מצד אשתי במשך שנים.בין היתר היא נעלה אותי בבית וגם חפצים אישיים שלי,קללה אותי ולכלכה עלי בפני אנשים ברחוב,במכולת במשפחה וכוליי..התעללות מילולית ונפשית וגם שברה לי מאוורר על הגב ואמרה שתעשה זאת שוב.כל הזמן איימה שתזמין משטרה מתי שלא רציתי לעשות דברים שהיא בקשה…אני בינתיים מסורב גט..היא גם רוצה לסחוט כסף ,יש גם פסק דין בבית משפט אזרחי בקשר חפירוק שיתוף,מוכרים את הדירה והפרודה שלי צריכה לפנות את הדירה בעוד שבועיים וחצי.מהתמורה של מכירת הדירה ,מליון ש"ח הולך לאמא שלי תמורת הלוואה שנתנה לנו..400 אלף ש"ח בערך משענתא לבנק והיתר חצי לי וחצי לפרודה שלי. בינתיים העו"ד שלי דחה שלושה דיונים וגם עורכת הדין שלה..הדיון הבא יהיה בעוד חודשיים…עד מתי אצטרך להשאר במצב הבלתי נסבל הזה ?? הדיינים אמרו שאולי יטילו עליה סנקציות,אבל עד שיעשו את זה יקח זמן..והיא יכולה לא להסכים לקבל גט..האם זה תקין??כמה שנים אצטרך להשאר פרוד עד למתן גט?? זה פשוט לא נורמלי..סליחה על האריכות,מצפה לתשובה בהקדם.תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

אכן לעיתים אנו נתקלים באנשים המשבשים לנו את החיים וגורמים לנו להבין שלא הכל הולך בדיוק לפי התוכנית… אבל אל דאגה, בסופו של דבר היא תקבל את הגט בין אם היא תרצה ובין אם לאו. בית הדין יכול להטיל עליה סנקציות, וככל הנראה היא תרצה להמנע, ולכן היא תקבל בסופו של דבר את הגט. [לעיתים נדירות יותר, אם היא עומדת בסירובה לקבל גט, בית הדין גם יכול לאשר לך נישואין למרות שהיא מסרבת לקבל גט, אבל אני לא מאמין שתגיעו למצב כזה] מעט סבלנות, ומעט לחץ על בית הדין, וזה יגיע בעז"ה…

הצטרף לדיון

תגובה 1