דיני משפחה

תביעת בעל לגירושין ללא הוכחת העילות רק על סמך התרשמות הדיינים, נפסק מדור והוצאות אך לא נפסקו מזונות אישה לא עובדת בטענה "פני הצדדים לגירושין" לאחר שנות נישואין רבות, האם מותר?
לאחר סנקציה זו המשיכו להפעיל לחץ וסירבו לדון ברכוש עד שלא יבוצע גט. האם מותר להפעיל לחצים כאלה על האישה להתגרש כשידוע שגם בוגד?!

תשובה:

שלום רב,

לדעתי חסר קצת פרטים… אם האישה אינה מורדת כלל (כלומר למרות שהבעל ודאי מורד) אין כל אפשרות לחייב את האישה בגט, אלא לכל היותר ימליצו לה לקבל גט בגלל שלפי ראות עיניהם אין סיכוי לחיים משותפים. (שוב, אני לא יודע, אני רק יכול להעריך על סמך מה שאת כותבת). אבל אז לא ברור מדוע לא מחייבים מזונות אישה בנתיים, וגם במקרה כזה אם האישה מוכנה לקבל גט אבל בתנאי שידונו קודם ברכוש לא ניתן כמובן לכפות עליה אחרת.

אולי תתקשרי אלי כדי להסביר יותר את הנושא.