כיצד למנוע אפשרות של תביעה ממונית על סכום כסף של הורה

אבי היקר כבר מבוגר ומעוניין להעביר לי סכום כסף גדול ( הסכום מיועד עבורי ולעוד שני אחים) ע"י פתיחת חשבון בנק על שמי (הכסף לא יהיה בשימוש כל עוד אבי חי)
אני נשוי ואני מעוניין שהכסף ישאר ברשותי בלבד (קרי שלאשתי לא תיהיה אפשרות של תביעה ממונית בכסף הזה גם מבחינה אזרחית).
מה עלי לעשות ?

תשובה:

שלום רב,

בחוק האזרחי יש "חוק יחסי ממון" שקובע בין היתר שכל ממון משותף או אפילו של אחד הצדדים אולם השתמשו בזה במשותף, שהחלוקה בעת הגירושין מתחלקת בשווה בין הבעל לאישה.

יש לך אפשרות לעקוף את החוק הזה בשתי אפשרויות:

  1. או פשוט לעשות הסכם ברור בינך לבין האישה שאין לה כל תביעות על הכספים הללו.
  2. לפתוח חשבון נפרד לכספים הללו. ולא לערבב ולהשתמש במשותף בחשבון הזה ובכספים הללו.

כמובן שעצות אלו הן כלליות. אם אתה רוצה להיות בטוח יותר עליך לשאות עו"ד הבקיא בחוקים אלו.