איך אני דואגת לעצמי בכספים שיש לי לפני החתונה

שלום, אני נשואה כחודשיים, אני מעוניינת לעשות הסכם רכוש, דיברתי על כך עם בעלי עוד לפני החתונה באשר לקניית הדירה, שתהיה על שמי והוא לא התנגד. איך אני עושה הסכם על הדירה והסכם על הרכוש (כספים שיש לי בחול לפני שהתחתנתי?).

תשובה:

שלום רב,

מאחר שהיום את כבר נשואה. ההסכם שעלייך לעשות הוא מורכב יותר. שהרי הבעל כבר זכה בנכסים אלו (בהנחה שהם ידועים לו) ברמה שיש לו פירות, כבר היום הוא אמרו לרשת אותם לאחר המאה ועשרים. ולכן סתם הסכם לא יכול לתפוס בזה.

הדרך היחידה היא, לעשות הסכם ברמת ההתחייבות. כלומר הבעל מתחייב כך וכך שווה ערך למה שיהיו הנכסים הללו ביום הפרידה חלילה שלא תבוא. כדאי לעשות זאת עם אדם שמבין כיצד לעשות את זה.

כמובן שההתייחסות היא רק לדיני התורה. מצד חוק יחסי ממון, אם הכספים לא יתעבבו בחשבון המשותף ולא תמתמשי בהן לצרכים משותפים, החוק לא יחול על זה, והכספים ישארו שלך. ובכל מקרה הסכם אפילו פשוט יחסית יכסה את המצב הזה.