לילה ראשון לאחר החתונה בבית מלון

שלום לרבנים החשובים
שמעתי מושג שכדאי להיות בלילה הראשון לאחר החתונה דווקא בבית ולא בבית מלון כיוון שצריך להיות בעלים על המקום. (מספר חופות – בדקין-חופה-חדר ייחוד- בית) האם יש מניעה להיות בבית מלון כיוון שאינך בעלים גמור או שכמו ששוכרים דירה רז גם זה שכירות לטווח קצר.
תודה רבה – אם אפשר זה קצת דחוף

תשובה:

שלום רב,

אין הבדל בין דירה שכורה לבית מלון, את שניהם שוכרים. יש כאלה שעושים חדר יחוד המקפידים גם לשכור את החדר עבור החתן, כלומר, במסגרת שכירות האולם.

העובדה שהשכירות היא לזמן קצר אינה מגרעת בנושא זה. (אמנם, לגבי סעודת שבע ברכות לספרדים שאינם מברכים אלא בבית החתן, לא סומכים על שכירות כזו).

רק הערה, צריך לשים לב שיש אפשרות להפריד את המיטות כשצריך.

שיהיה במזל טוב

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בספר "שיקדש עצמו" (למו"ר הרי"ל נחמנסון, פרק כג סעיף ג) מתיר לכתחילה לשמש בבית מלון גם אם משתמשים במצעים של בית המלון, ושם נתבארו טעמיו ומקורותיו.